voorbespreking van een uitvaart

Het vooraf samen regelen van een afscheid, van een dierbare of jezelf, geeft rust en troost aan hen die achterblijven. De vragen en wensen nemen we samen door en helpen je om een aantal zaken eens rustig op een rijtje te zetten.

Lees verder

begrafenis of crematie

Het maken van een keus voor een begrafenis of crematie is een heel persoonlijke. Er zijn in het Westland zowel gemeentelijke als kerkelijke begraafplaatsen te vinden. Het kan voor nabestaanden fijn zijn en troost geven om de mogelijkheid te hebben het graf te bezoeken en een plek te hebben om te rouwen. De kosten voor begraven zijn, door het afkopen van het overhoud en grafrecht, over het algemeen hoger dan de kosten voor crematie.

De crematoria liggen buiten het Westland. De wet bepaalt dat de as na de crematie nog gedurende een maand bewaard dient te blijven in het crematorium. Pas daarna mag de as worden vrijgegeven. Nabestaanden kunnen dan zelf kiezen welke bestemming ze hieraan willen geven.

vastleggen van wensen

Wil je dat er tijdens de uitvaart wordt stilgestaan bij het overlijden en het gemis of wil je juist dat het leven gevierd moet worden dat geleefd is? Ik verzorg het afscheid naar wens. Het is in ieder geval wel verstandig om deze vooraf vast te leggen.

Lees verder

een uitvaartwensenboekje

Nadenken over je eigen uitvaart en praten over doodgaan zijn onderwerpen die we vaak liever mijden. Hierover praten met je partner of familie kan hen houvast geven. Je wensen bij overlijden kunnen ook vastgelegd worden door het invullen van een wensenboekje. Dit boekje is gratis aan te vragen bij Jade Uitvaart. Heb je hulp nodig bij het invullen van het wensenboekje of wil je meer informatie dan kan je ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 06-392 696 23.

wel of geen uitvaartverzekering

Weet je dat je vrij bent in de keuze van uitvaartonderneming ongeacht waar je verzekerd bent?
Veel mensen denken dat ze voor de uitvaart gebonden zijn aan de maatschappij waarbij zij verzekerd zijn. Dit is zeker niet het geval. Wij kunnen uitzoeken wat de polis waard is en nog steeds past bij je persoonlijke wensen. Ook zonder uitvaartverkering helpen wij je graag.

Lees verder