Wat te doen bij overlijden

Huisarts inlichten

Na het overlijden van een dierbare hoef je niet direct te handelen. Neem de tijd om stil te staan bij de gebeurtenis en je emoties. Waarschuw daarna de dienstdoende arts om het overlijden te melden.

Jade Uitvaart bellen

Je kan altijd contact met ons opnemen. Wij zijn dag en nacht bereikbaar. Er voor je zijn vinden wij belangrijk en alle wensen staan bij ons centraal. Het is goed te weten dat je op onze betrokkenheid en ervaring kun rekenen. Wij helpen je graag met het zetten van de juiste stappen.

Lees verder

we zijn er voor jou

Afscheid nemen van een dierbare en een uitvaart regelen is een ingrijpende en emotionele gebeurtenis. Het is een intense tijd waarin veel belangrijke beslissingen worden genomen. Wij zijn er om je bij te staan en alle praktische zorgen uit handen te nemen. Bij het vormgeven van een begrafenis of crematie is er maar weinig wat moet en veel wat kan. Wij begeleiden je stap voor stap om invulling te geven aan het afscheid. Niet alles hoeft op één dag te worden beslist. Waar meer tijd voor nodig is, dáár nemen we ook meer tijd voor. De wensen van de overledene worden gerespecteerd en tevens geven we ruimte aan de eigen inbreng van de nabestaanden.

overlijden in het buitenland

Als iemand in het buitenland overlijdt, zijn er enkele zaken om te regelen. Bij een overlijden in het buitenland is het belangrijk te weten onder welke omstandigheden dit is gebeurd.

Lees verder

Wat kost een uitvaart

Deze vraag kunnen we pas goed beantwoorden als we de keuzes van de overledene en/of nabestaanden kennen. De kosten van een uitvaart worden daar namelijk voor een groot deel door bepaald. Liever stellen wij je de vraag: ‘wat mag het afscheid kosten?’

Het beschikbare budget kan belangrijk zijn voor het maken van keuzes. Er zijn voor ieder budget mogelijkheden. Wij vinden het belangrijk dat je wensen en budget in balans zijn, juist bij het organiseren van een uitvaart. De kosten van een uitvaart zijn opgebouwd uit vaste en variabele kosten. Er zijn vaste kosten, denk daarbij aan de kosten voor begraven of cremeren, gebruik van aula of kerk, leges, ect.,deze worden 1 op 1 doorberekend. Andere kosten zijn variabel en afhankelijk van het aantal genodigden. Denk hierbij aan de kaarten, consumpties, ed..

Volgens de Consumentenbond kost een eenvoudige uitvaart € 7.000,00. Wij weten dat het mogelijk is om met ieder budget een mooi en waardig afscheid te verzorgen.

geboren om afscheid te nemen

Wanneer je kindje veel te vroeg geboren wordt, moet je afscheid nemen.
Afscheid van je verwachtingen en van je dromen.

Om goed afscheid te kunnen nemen, kan het je helpen om je kindje te zien.
Er zijn verschillende manieren om je zoon of dochter zo mooi mogelijk tot zijn
of haar recht te laten komen. Een wateropbaring, ook wel watermethode, is er daar een van.
Het fijne van de watermethode is dat:

♥   Vervorming blijft achterwege
♥   De baby de natuurlijke foetushouding aanneemt
♥   De huid lichter wordt ook als het kindje donker kleurde bij de geboorte
♥  Je hele mooie foto’s kunt (laten) maken van je zoon of dochter
♥   Je kunt je kindje altijd aanraken zonder dat het tere huidje zal beschadigen
♥   De methode makkelijk toe te passen en goedkoop is, een plastic bakje en koud water is voldoende

Mocht het op een of andere manier niet prettig zijn om je kindje thuis te hebben dan is het ook mogelijk om voor een andere locatie te kiezen. Wij kijken samen naar wat het beste bij jullie past.

Een babyuitvaart kan heel intiem, in familiekring, georganiseerd worden. Andere ouders vinden het juist fijn om de uitvaart te delen met hun vrienden en vriendinnen. Daar waar je bij een uitvaart van volwassenen herinneringen deelt, zoeken we bij baby’s juist naar mogelijkheden om een aantal herinneringen te creëren, bijvoorbeeld door het maken van foto’s en hand- of voetafdrukken.

uitvaartfotografie

Een fotoreportage van een uitvaart maakt het mogelijk de herinnering aan de uitvaart levend te houden. De dag van de uitvaart gaat vaak in een roes voorbij. De genomen foto’s zijn dan een waardevolle herinnering en zijn een belangrijk hulpmiddel in het verwerkingsproces.

Veel mensen zijn achteraf blij dat ze zelf of samen met anderen beelden kunnen bekijken van het afscheid. Voor kleine kinderen, die nog te jong zijn om te beseffen wat er is gebeurd, kunnen mooie foto’s op een later moment steun en troost bieden.

Samen met de fotograaf overleg je wat deze wel en niet fotografeert. Een mooi fotoalbum is zonder woorden te begrijpen. Heb je vragen of speciale wensen? Neem gerust contact met mij op. Ik adviseer je graag.