Bloemenband

30 april 2022

Bloemenband schenkt Ogentroost

De Bloemenband is een troostrijke laatste omhelzing van bloemen tijdens de uitvaart van een dierbare. 

Lees verder

Zorgen erna

20 maart 2022

Waardevolle nazorg

In de periode na het overlijden van je dierbare zijn er veel zaken die afgewikkeld moeten worden. Veelal zijn het onderwerpen waar je niet eerder mee te maken hebt gehad.

Lees verder

registreren levenloos geboren kind

1 januari 2022

Erkening voor ouders

Sinds 1 januari 2022 is er nog maar 1 voorwaarde om uw kind te registreren in de BRP: dat u op het moment van het verzoek tot registratie in Nederland woont of gaat wonen.

Lees verder

Muziek bij afscheid

31 juli 2021

Muziek hoort bij het leven

En daarom bij het afscheid. Welke muziek je tijdens jouw afscheid of het afscheid van jouw dierbare wilt laten horen of juist niet, is heel persoonlijk.

Lees verder

Adressenlijst

1 juni 2021

Wie zijn onmisbaar bij jouw afscheid?

Een WhatsApp bericht of e-mail is zo verstuurd. De gegevens staan simpelweg opgeslagen op je telefoon of computer.

Lees verder

Geloof en uitvaart

18 februari 2021

Kerkelijke uitvaart

Bij een kerkelijke uitvaart nemen nabestaanden te midden van de geloofsgemeenschap afscheid van de overledene.

Lees verder

Kinderen tijdens de afscheidsdienst

12 mei 2020

 Geef ze wel de kans geven om afscheid te nemen en ze te betrekken bij het afscheid.

Als volwassenen zijn wij geneigd om kinderen te beschermen als ze te maken krijgen met verlies en verdriet. Maar verlies en verdriet horen bij het leven. Het is belangrijk om kinderen te leren hiermee om te gaan.

Lees verder

Hoe schrijf je een In memoriam?

24 oktober 2020

10 tips

Een in memoriam schrijven kan lastig en emotioneel vaak zwaar beladen zijn. Je weet niet goed hoe je het moet beginnen maar je kan het niet fout schrijven of doen. 

Lees verder

Gecertificeerd Stervensbegeleider

16 november 2019

Elk stervensproces is universeel en ook persoonlijk.

Over het proces van sterven is in onze samenleving veel onbekendheid. De merendeel van de mensen overlijden op een “gewone” manier als gevolg van een ziekte.

Lees verder

'Nadenken over je uitvaart hoort er gewoon bij'

4 september 2018

Braihim Mohcin:

We worden hartelijk ontvangen door Braihim Mohcin, beter bekend als DJ Bombastic, in zijn kantoor annex studio in Naaldwijk. Het is een gezellige bedrijvigheid van jonge mensen en Braihim legt ons uit dat DJ Bombastic inmiddels is uitgegroeid tot meer dan alleen “de man met de hoed”. Braihim (26) verteld met veel enthousiasme over de verschillende kanten van het bedrijf waar hij als kleine jongen al van droomde. Organiseren van diverse soorten feesten, grafische designs en bedrijfsvideo’s maken en het ontwikkelen van muziek zijn een aantal van de werkzaamheden.
Lees verder

'Vier het leven!'

7 juni 2018

Anneke Plugge:

“Het is eigenlijk het laatste waar ik over wil nadenken, want ik wil niet dood. Gewoon niet!” zegt Anneke Plugge zodra we bij haar binnen stappen. Anneke, oprichter en inspirator van ’t Z-je Studiecoach, omschrijft zichzelf als een enorme levensgenieter. “Ik sta heel positief in het leven en zie eigenlijk voor alles een oplossing. Behalve voor dood gaan”, zegt ze lachend.

Lees verder

Vlindersluiting

3 mei 2018

Kinderen betrekken bij het afscheid.

Het is belangrijk kinderen te betrekken bij het afscheid. Zij kunnen dit op hun eigen manier doen door het maken van tekeningen of door iets op te schrijven. Het is bijzonder om dit samen met een opa of oma te doen.

Lees verder

‘Na afloop een gezellige netwerkborrel’

8 november 2017

Rob Baan:

Speciaal voor dit gesprek over de dood en zijn uitvaart, heeft Rob Baan een overhemd met veel spinnenwebben, insecten en een enkele dierenschedel uitgekozen. “Ik kijk elke morgen in mijn agenda wat mij die dag allemaal te wachten staat en daar kies ik een passend overhemd bij uit. Ik heb er 165.”

Lees verder

Dementievriendelijke Uitvaartverzorger

9 maart 2018

Kijken naar wat wel kan

Als een nabestaande met dementie afscheid kan nemen en, eventueel op aangepaste wijze, bij de uitvaart aanwezig kan zijn, geeft dit hem of haar en degenen die daar omheen staan een gevoel van verbondenheid en troost.

Lees verder

'Een uitvaart is nooit een prettige ervaring"

14 februari 2018

Jet Timmerman:

Het is gezellig druk in de hal van Verpleeghuis De Kreek in ’s Gravenzande waar we afgesproken hebben met Jet Timmerman. Sinds 1,5 jaar werkt ze als locatiemanager van De Kreek, Sonnevanck (beide ’s-Gravenzande) en Triangel in De Lier.

Lees verder

Wateropbaring

22 september 2017

Geboren om afscheid te nemen

Wanneer je kindje veel te vroeg geboren wordt, moet je afscheid nemen.
Afscheid van je verwachtingen en van je dromen.

Lees verder

'Laten we vaker zeggen dat we van elkaar houden'

11 april 2018

Tessa Droog:

Als we aankomen bij keramiste Tessa Droog voel je direct de lente. De zon schijnt en we worden ontvangen in de ruime en lichte galerie die grenst aan haar woonhuis. Bloesemtakken in vazen en overal het eigen werk van Tessa in haar onmiskenbare stijl en kleuren.

Lees verder

Uitvaart fotografie

23 mei 2018

Herinneringen voor altijd

Het inhuren van een fotograaf tijdens een bruiloft of bij een geboorte wordt gezien als een logische stap. Ook aan uitvaartfotografie wordt steeds vaker gedacht.

Lees verder

Uitvaartwensenboekje

12 december 2017

Je wensen bij overlijden vastleggen

Een overlijden is voor nabestaanden vaak het begin van een verdrietige, hectische tijd. Juist in die periode is het belangrijk dat zij weten wat de wensen van de overledene waren ten aanzien van de uitvaart.

Lees verder

'Het hele leven is verbinden.'

27 december 2017

Ronald Dits:

Ronald Dits opent de deur van de pastorie in Honselersdijk al voor we kunnen aanbellen. Hij gaat ons voor naar zijn werkkamer. In deze voormalige woonkamer van de pastoor is sinds de jaren '70 weinig meer veranderd. Ronald heeft er bij zijn toetreding in 2008 alleen een groot bureau in laten zetten.

Lees verder

'ik voel me het prettigst bij een eerlijk verhaal'

22 november 2018

Mark Verrips:

 We spreken Mark Verrips in zijn werkkamer. Een plek waar hij ook graag gefotografeerd wil worden. Zijn eerdere idee was een foto op het strand te gaan maken. “Het strand is een mooie plek, maar dat is een plek voor recreatie en vrije tijd. Deze werkplek is een plek in mijn leven. De dood hoort namelijk bij het leven.”

Lees verder

"Ik voel me 50 jaar te jong om dingen nu vast te leggen"

24 mei 2019

Dave van Koppen:

We spreken Dave van Koppen (33) op de basisschool waar hij als docent werkzaam is. Na een carrière in de bloemenhandel besloot hij 10 jaar geleden weer terug naar de schoolbanken te gaan om zijn liefde om met kinderen te werken vorm te geven. Vanaf zijn jonge jaren doet Dave jeugdwerk in de kerk, met clubs en kampen en hij staat inmiddels 7 jaar voor de klas. Dave is daarnaast actief in de lokale politiek als fractievoorzitter van LPF Westland. Hij is getrouwd en vader van twee kinderen van 3 en 1.

Lees verder

‘Dankbaar dat alles in goede harmonie gaat’

1 oktober 2017

Sjaak van der Tak:

“Een nieuw gemeentekantoor en we zullen het nu eens over mijn uitvaart hebben?”, grapt burgemeester Van der Tak over zijn aanstaand vertrek als burgemeester en het onderwerp van dit interview. Sjaak van der Tak relativeert het gespreksonderwerp ‘de dood’ direct. “Voor mij is het geen pittig onderwerp. Ik heb het overlijden zo vaak en in zoveel verschillende gedaanten meegemaakt.”

Lees verder