Vorige pagina
Dementievriendelijke Uitvaartverzorger

 

Als een nabestaande met dementie afscheid kan nemen en, eventueel op aangepaste wijze, bij de uitvaart aanwezig kan zijn, geeft dit hem of haar en degenen die daar omheen staan een gevoel van verbondenheid en troost. 

Betrokken worden

Bijna altijd kunnen mensen met dementie op een liefdevolle manier betrokken worden bij de uitvaart van een overledene. Soms lukt het maar bij een klein stukje van het proces, Als ze willen kunnen bijv. een mooie foto of bloemen uit te zoeken. Het verlies van een partner is al erg, geen afscheid nemen maakt het erger. Het geeft rust als je afscheid van een dierbare kunt nemen. Want wanneer iedereen betrokken wordt, zal het afscheid nog waardevoller worden.

In de praktijk

In overleg kijken we hoe we een persoon met dementie bij het afscheid en de uitvaart betrokken kan worden. We zorgen bijvoorbeeld dat er een vertrouwd persoon naast hem of haar zit. Met een beetje andere aanpak en zorg, kunnen nabestaande met dementie ook op zijn of haar namier afscheid nemen. We kijken samen naar de mogelijkheden.


Dementievriendelijke onderneming

Wij zijn een dementievriendelijke uitvaartonderneming. Heb je vragen of wil je meer weten over een dementievriendelijke uitvaart?: Bel ons dan gerust op 06-392 696 23 of mail ons.